Bol-op-Pod

 


In Bol-op-Pod neemt het team van Greenity luisteraars mee in de wondere wereld van bloembollen, -knollen en vaste planten.

 

Op reis door de KAVB-bibliotheek

Zonder kennis geen bloembollenteelt, -handel of –broeierij. Kennis die ooit is beschreven in boeken of artikelen. Maar wat kan een ondernemer nu met die kennis? Alles is toch op het internet te vinden? In de Bol-op-podcast Op reis door de KAVB-bibliotheek hoor je dat dit niet zo is.

Vakredacteur Arie Dwarswaard is sinds april 2021 ook bibliothecaris van de KAVB-bibliotheek. Deze vakbibliotheek telt bijna 70.000 boeken, tijdschriften, catalogi en artikelen. Samen met vormgeefster Tine van Wel gaat hij op zoek naar een antwoord op een vraag die een ondernemer een tijdje geleden aan Arie stelde over het introductiejaar van een historische tulp.

Waarom dat opzoeken in de bibliotheek als je op internet een jaartal kan vinden? Volgens Arie blijft het dan de vraag of wat online staat ook klopt. Aan de hand van diverse documenten lukt het namelijk om een ander jaartal te vinden, dat niet op internet staat. “Met deze bibliotheek kun je maar al te vaak veel dichter bij de bron komen. Daar is het mij telkens weer om te doen”, aldus Arie in de podcast.

Bij het beantwoorden van deze vraag hebben documenten zoals handelscatalogi en een handgeschreven sortimentsoverzicht van de firma Krelage geholpen.

Duur: 14:55 min. 

Luister via SpotifyAnchor en Apple Podcasts.

Veel luisterplezier!

 

De eerste Greenity podcast

Elke twee weken ligt er een Greenity op jouw deurmat. Heb jij je wel eens afgevraagd hoe het vakblad gemaakt wordt? Dan is dit de podcast voor jou, want dit vertellen we in deze aflevering. 

In de podcast hoor je Lilian Braakman, Arie Dwarswaard en Hans van der Lee. Zij praten je bij over Greenity en geven antwoord op de vraag; hoe schrijf je een artikel?

Greenity wordt gemaakt door negen teamleden. Wellicht heb je een van ons weleens over de vloer gehad, maar ken je nog niet iedereen. Dan komt daar nu verandering in. Hans introduceert ons allemaal, inclusief zichzelf.

Binnen het team heeft iedereen zijn sterke punten. Zo is Arie dé sortimentskenner. "Sortimentskennis is een kwestie van hard werken. Dat komt je niet aanwaaien", vertelt hij in de podcast. Hoe komt hij aan zijn kennis? En waar komt zijn liefde voor het sortiment vandaan? Dit licht hij toe in de podcast.

Er zijn al honderd edities van Greenity gemaakt. Een mooie prestatie. Maar wat komt er nog meer aan? Hans kan niet in een glazen bol kijken, maar werpt in het slot van de podcast toch een blik op de toekomst.

Duur: 13:22 min. 

Luister via SpotifyAnchor en Apple Podcasts.

Veel luisterplezier!