20 november 2020 Meer nieuws

Platform wordt Sustainable Suppliers of Horticultural Quality Products

Het Platform Duurzame Handel Bloembollen en Vaste planten gaat verder als stichting en heet vanaf 1 januari 2021 Sustainable Suppliers of Horticultural Quality Products. Met het logo kunnen deelnemers zich in de markt onderscheiden, is de gedachte van de stichting.

Om te kunnen blijven voldoen aan de eisen die retailers, de markt en de samenleving stellen, hebben de deelnemers ambities op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. Sinds enkele jaren voert BQ Support bij voorjaars- en zomerbloeiers van bloembollen ‘mystery shopping’ uit. Onder de nieuwe stichting wordt dit voortgezet. Focus ligt hierbij op bloeibaarheid en soortechtheid. Na elke ronde bekijken de deelnemers welke verbeteringen mogelijk zijn om de kwaliteit van de door de deelnemers verhandelde producten verder te verbeteren.

Bewustwording

De deelnemende handelsbedrijven hebben zichzelf tot doel gesteld om gecertificeerd te zijn volgens MPS-Florimark Good Trade Practice (MPS-GTP) of een minimaal vergelijkbaar certificaat. Voor in Nederland gekweekte producten is de ambitie om in 2024 uitsluitend nog gecertificeerde producten te verhandelen. Een van de speerpunten van de Sustainable Suppliers is dan ook zorgen voor bewustwording bij producenten dat certificering en must is geworden. De groep bestaat op dit moment uit 21 deelnemers die actief zijn in bloembollen, vaste planten, bolbloemen en bollen in pot.