24 oktober 2019 Meer nieuws

Platform Duurzame Handel houdt kwekersbijeenkomst

Het Platform Duurzame Handel Bloembollen en Vaste Planten houdt op woensdagavond 30 oktober een kwekersbijeenkomst over duurzaamheid en kwaliteit. Bezoekers kunnen meedenken over de wijze waarop de sector kan blijven voldoen aan de eisen van de markt.

Tijdens de bijeenkomst komen onder meer Brigit van der Steeg, assortimentsmanager Intratuin Woerden, en Hans Reijngoud, kwaliteitsmanager Intratuin Groencentrum, aan het woord over de eisen en voorwaarden die ze aan hun leveranciers stellen. Greenity is aanwezig om verslag te doen. Het artikel is te lezen in het nummer dat op 8 november verschijnt.

Informatie over de bijeenkomst

Na afloop is er gelegenheid om te netwerken. Kwekers van bloembollen en vaste planten en belanghebbenden kunnen deze bijeenkomst kosteloos bijwonen. Locatie is het AFAS-stadion in Alkmaar. De inloop is vanaf 19.30, de aanvang om 20.00 uur. Aanmelden kan door een mail te sturen aan secretariaat@anthos.org o.v.v. ‘kwekersbijeenkomst 30 oktober’ en het aantal personen dat aanwezig zal zijn. Wie zich heeft opgegeven, ontvangt het volledige programma met routebeschrijving.

Platform

Het Platform Duurzame Handel Bloembollen en Vaste Planten startte september 2017 met vaste planten en de droogverkoop en is inmiddels verbreed naar bol-op-pot en bloemenproductie. Bij het platform zijn 21 bedrijven aangesloten.

Ambitie van het platform is in stappen toe te werken naar verhandeling van 100% gecertificeerd Nederlands product in 2024. Ook op het gebied van kwaliteit moeten stappen worden gezet. Dit is noodzakelijk om te kunnen blijven voldoen aan de eisen die retailers, markt en samenleving stellen.

Meer informatie over het Platform is te vinden op de website van het platform.