8 juni 2018 Meer nieuws

Plantion tevreden over omzet en resultaat 2017

Op de algemene ledenvergadering (ALV) van Plantion gaven de aanwezige leden 6 juni hun goedkeuring aan de jaarrekening van 2017. De omzet van 101,5 miljoen euro en het resultaat van 187 duizend euro stemt tot tevredenheid.

Omzet klok vertoont kleine plus

Commercieel directeur Guus van Logtestijn nam de aanwezigen mee in de eerste vijf maanden van 2018. De klok laat een plus zien van 1,3 procent. Bemiddeling merkt de gevolgen van de strenge kou in het voorjaar en van de keuze van een grote klant om zijn inkoop elders te realiseren.

Verder kondigde hij een experiment aan om stapelwagens van Royal FloraHolland te gaan gebruiken; na een geslaagde test zal Plantion haar eigen karren afstoten.

Kwaliteitsverbetering van de aanvoer

Algemeen directeur Peter Bakker gaf een korte presentatie van de jaarcijfers 2017, met als belangrijke conclusie dat Plantion op een bevredigende manier heeft voldaan aan de eisen ten aanzien van continuïteit. Speciale aandacht vroeg hij voor de manier waarop Plantion in het verslagjaar heeft gewerkt aan kwaliteitsverbetering van de aanvoer. Ook zei hij trots te zijn op de nog beperkte, maar groeiende stromen Fairtrade- en biologisch geteelde producten via Plantion.

Het officiële verslag alsook een publieksversie zijn te vinden op de website.

Marktplaats van de toekomst

Ten slotte praatte Peter Bakker de leden bij over projecten in het kader van het middellange-termijnbeleid, gericht op het hybride model van een digitale én fysieke marktplaats. Plantion Digitale Marktplaats wordt dit jaar omgevormd van ‘technisch inkoopkanaal’ tot een volwaardige commerciële B2B webshop. Vanaf juni is het ‘digitaal schouwen’ van in eerste instantie zomerbloemen en importproducten mogelijk. Meer informatie is te vinden op de website.

Foto: VVB Van Bree