19 juni 2020 Meer nieuws

Plantion positief

Plantion noteert over het eerste half jaar van 2020 een stijging van de klokomzet met 4,4 procent. Na flinke hinder van de coronapandemie en de gesloten grenzen liet de klokomzet dus meer dan een herstel zien, bleek bij de presentatie van de eveneens positieve jaarcijfers over 2019.

Plantion hield afgelopen woensdag de halfjaarlijkse algemene ledenvergadering met 30 leden in de zaal en circa 30 leden via livestream. Algemeen directeur Peter Bakker meldde dat de omzet vorig jaar met 3,3 procent steeg naar € 102,3 miljoen, dankzij gemiddeld iets betere prijzen dan in 2018 bij vergelijkbare aantallen. De omzet uit bemiddeling nam toe, de klokomzet daalde licht. Het groencentrum beleefde een goed jaar, Plantion Digitale Marktplaats groeide volgens verwachting. Het resultaat voor belastingen bedroeg € 170 duizend, dat naar de algemene reserve gaat. 

Geen beperkte aanvoer

Plantion nam geen tijdens de coronacrisis geen beperkende maatregelen voor de aanvoer, maar overlegde wel voortdurend met haar kopers en aanvoerders over vraag en aanbod. Vooral het bloemistenkanaal herstelde zich snel: in moeilijke tijden zijn bloemen en planten volgens Plantion een bron van troost.

Voorzitter René Willemsen sloot de bijeenkomst met een kort dankwoord aan aanvoerders, kopers, medewerkers en leiding van Plantion voor de samenwerking in de afgelopen maanden: “We hebben laten zien dat we het echt met zijn allen doen, laten we dat vasthouden.”

Cijfers Plantion

Een PDF van de jaarrekening is te bekijken op de site, net als een interactieve publieksversie.