9 juli 2019 Meer nieuws

Plantion maakt het duurzame inkoper makkelijker

Kopers voor de klok bij Plantion kunnen gemakkelijker partijen duurzame bloemen en planten inkopen. Deze info is namelijk tijdens het veilen goed zichtbaar op de klok en ook de administratie rondom de inkoop is makkelijker geworden.

Hiertoe heeft de veiling haar kloksoftware uitgebreid. Voorafgaand verschijnen in het overzicht ‘komende partijen’ de namen van de aanvoerder tegen een groene achtergrond. Op het moment van het veilen zelf wordt ook het duurzaamheidslabel getoond. Ook de kopers op afstand (KOA) kunnen gemakkelijker en vroegtijdig duurzame producten selecteren via een aanpassing in de KOA-software. Plantion gaat de duurzaamheidslabels binnenkort ook zichtbaar maken bij alle aanbodregels in de Plantion Digitale Marktplaats en daarmee ook bij de Klokvoorverkoop.

Barometer Duurzame Bloemist

In eerste instantie werkt het systeem met het label Barometer Duurzame Bloemist. Naar behoefte kunnen ook andere labels waarvan de vereiste kenmerken volgens de Linnaeus systematiek zijn vastgelegd, worden toegevoegd.

Administratie makkelijker

Ook introduceert Plantion het ‘Plantion keurlabel auditrapport’. Door gebruik te maken van dit, door SGS goedgekeurde, rapportagesysteem is een duurzame bloemist minder tijd kwijt aan verslaglegging van alle bij Plantion (klok, Plantion Digitale Marktplaats, bemiddelingsbureau of groencentrum) ingekochte producten richting een keurmerkinstantie. Hierdoor hoeft de bloemist niet langer elke inkoopfactuur apart te verantwoorden aan zijn keurmerkinstantie.