18 oktober 2019 Meer nieuws

Plantion komt met digitale catalogus klokaanbod

Bloemisten en vakhandelaren kunnen bij Plantion online inkopen op afstand met de nieuwe versie van Plantion Digitale Marktplaats. Daar zit een digitale catalogus in met het klokaanbod.

De producten die voor de klok komen, gaan eerst door een zogeheten fotostraat. De beelden worden gebruikt om de catalogus mee te vullen. Plantion komt met de functie, omdat het bedrijf ziet dat klokvoorverkoop en kopen op afstand steeds populairder worden. "Daarvoor is het belangrijk dat de koper goede partijfoto’s kan bekijken. Niet alle kwekers leveren professioneel beeldmateriaal aan en foto’s uit het VKC-archief laten geen actuele partijen zien", zegt projectleider Klokaanbod Eva Asijee. "Goed beeldmateriaal is een must. Je kunt van een bloemist in Zuid-Duitsland immers niet verwachten dat hij elke dag naar Ede komt."

Twee fotostraten

Om Klokaanbod mogelijk te maken, investeerde Plantion in twee fotostraten, één voor bloemen en één voor planten. Deze kunnen tot tweeduizend partijen geautomatiseerd vastleggen. Behalve voorafgaand op het digitale platform toont Plantion de foto’s ook tijdens het actuele veilen op beeldschermen in de afmijnzaal.

Op alle apparaten

De digitale marktplaats is aangepast voor alle apparaten, zodat de functies overal te gebruiken zijn vanaf computer, smartphone of tablet. Behalve dit soort verbeteringen, heeft Plantion ook de vormgeving en het gebruiksgemak verbeterd.