26 mei 2020 Meer nieuws

Plantarium gaat twee dagen digitaal

De beurs Plantarium gaat op woensdag 2 en donderdag 3 september een digitale en live-editie van de beurs maken. De fysieke beurs stond gepland op 26, 27 en 28 augustus.

‘Plantarium Digital Expo’ is het ‘digitale equivalent’ van de fysieke beurs. Sinds vorige week kunnen deelnemers aan het nieuwe digitale event zich inschrijven. De digitale expo moet bezoekers inspireren, trends en laatste ontwikkelingen laten zien via een nieuwe site. Ook bezoekers wordt gevraagd zich vooraf te registeren voor dit digitale evenement, aldus Jan van Seventer, manager van het Plantarium.

Plantarium werkt met internationale mediapartners een tweedaags live programma uit met daarin interactieve sessies, rondetafeldiscussies, awardshows en nieuwigheden. Het programma is gericht op een breed publiek van kwekers, veredelaars, retailers, hoveniers en handelaren. “Plantarium moet vooral weer gaan inspireren, daar zet het bestuur zich hard voor in. We waren al van plan eens digitaal te gaan met Plantarium, dus dit is hét moment om dit meer handen en voeten te gaan geven.”

Goede voorbeeld Chelsea Flower Show

Volgens Van Seventer krijgen deelnemers die zich al hadden ingeschreven voor de fysieke Plantarium korting bij deelname. De deelnemers kunnen kiezen uit verschillende pakketten en prijzen; brons, zilver, goud en plantina, zo geeft de site aan. “We hebben nog niet veel inschrijvingen, maar we horen wel dat verschillende deelnemers enthousiast zijn, natuurlijk horen we ook sceptische geluiden. Gelukkig hebben we nu het goede voorbeeld dat de Chelsea Flower Show het digitaal heel goed heeft gedaan.” Van Seteren geeft aan de tweedaagse ‘Plantarium Digital Expo’ sowieso doorgaat. “Het aantal deelnemers en de pakketten die ze kiezen, bepalen hoe uitbundig of ingetogen dat zal zijn.”

De manager geeft aan dat deze digitale vorm van het Plantarium geen winstoogmerk heeft. “We kunnen er zelfs verlies op draaien, want als Plantarium investeren we ook zelf in dit nieuwe digitale platform.” Net zoals bij een gewone Plantarium, hoeven de bezoekers niet te betalen. Wel is vooraf inschrijven gewenst. “Als we weten wie ons digitaal ontmoet, kunnen we daar de inhoud op afstemmen.”    

Off​​​​​​​iciële keuring KVBC

Kwekers en veredelaars kunnen vanaf ook nieuwigheden aanmelden voor een officiële keuring door de KVBC. Er wordt een eerste keuringsdatum gepland in juni en de tweede vindt plaats op 24 augustus 2020. De prijsuitreiking gaat zoals gewoonlijk plaatsvinden op de eerste dag van het event.