2 augustus 2019 Meer nieuws

Plantarium in 2020 een week later

Plantarium breekt met de traditie om in week 34 de deuren te openen. Het bestuur van de Stichting Vakbeurs heeft besloten in 2020 de beurs één week later te houden: Plantarium is dan 26 tot en met 28 augustus.

Plantarium gaat ook de samenwerking met Groen-Direkt intensiveren. Volgend jaar maken de beurzen samen één kwekersplein maken. Vorig jaar presenteerden ze zich als twee beurzen onder één dak, waarmee het grootste tuinplantenevenement van het jaar ontstond. Dit jaar is de aansluiting van het Product Promotie Plein van Groen-Direkt op Plantarium een vervolgstap. De samenwerking komt verder tot uiting in één parkeerbeleid, één entree en één cateringbeleid, waarbij de identiteit van beide organisaties zichtbaar blijft.

Gezamenlijke aanpak

Beide organisaties gebruiken de komende editie om deelnemers en bezoekers te vragen waar nog méér kansen liggen bij een intensieve samenwerking. De directies van beide beurzen willen voor het einde van het jaar de uitkomsten hebben verwerkt tot één gezamenlijke aanpak.

Twee beurzen

Plantarium bevordert de handel in sierteeltproducten en biedt deelnemers een podium om producten te tonen aan een breed internationaal vakpubliek. Groen-Direkt is een groothandelsbeurs in tuinplanten waar direct vanuit een ‘levende catalogus’ is in te kopen.