13 augustus 2020 Meer nieuws

Pioenen van Meroley naar nieuwe eigenaar

Op 8 augustus was de groene veiling voor Meroley in Velden. Er werden veertien cultivars aangeboden. Deze 5,5 hectare aan pioenen is verkocht aan één kweker.

De koper had deze koopopdracht bij R2 Flowers neergelegd, die de veiling hield in samenwerking met Henk Hogervorst en Sjaak Verkade. De koper heeft het gehele perceel gekocht en zal vanaf heden zelf het perceel gaan exploiteren.

De opdrachtgever is tevreden met het behaalde resultaat volgens Richard Jong van R2 Flowers. De veiling trok zo'n 25 tot 30 belangstellenden. Niet alleen Nederlands kwamen op de veiling af, er waren ook diverse Duitse pioenliefhebbers. Het stuk land ligt namelijk vlakbij de grens met Duitsland. 

Komende materialenveilingen

De komende periode staan er op de agenda geen groene veilingen meer, maar wel materialenveilingen. De eerstvolgende is een online faillissementsveiling voor Meko-Hulsebosch op 17 augustus. Een maand later is de materialenveiling voor Gebroeders Straathof. Op 23 september worden de machines van Fa. Job v.d. Pol geveild.