20 april 2021 Meer nieuws

Pieter Hoff overleden

In de leeftijd van 67 jaar is Pieter Hoff uit Steenbergen overleden. Vele jaren was hij actief in de leliewereld, waar Hoff Quality First in Hem zich bezighield met de veredeling van nieuwe lelies, met name Aziatische hybriden. Begin jaren negentig maakte Pieter Hoff de overstap naar Steenbergen, waar hij het bedrijf voortzette.

Naast ondernemer was Hoff ook schrijver. Hij startte zijn carrière als columnist in Bloembollencultuur, dat in 2003 werd voortgezet als BloembollenVisie na de samenvoeging met MarktVisie. Onder de naam Jan Zift nam hij vele jaren elke veertien dagen ontwikkelingen in de sector op de korrel. Wie er achter Jan Zift schuilging was vele jaren het best bewaarde geheim van de bollensector.

NVAF

In 2007 werd Pieter Hoff woordvoerder van de Nederlandse Vrije Agrarische Federatie, kortweg NVAF. Deze organisatie keerde zich fel tegen de verplichte vakheffing van het Productschap Tuinbouw. Hoewel dit door velen een niet-gewaardeerd initiatief was, leidde het wel tot de opheffing in 2021 van de productschappen.

Groenere wereld

In 2003 verkocht hij zijn leliebedrijf en richtte Hoff zich op een heel ander ideaal: de wereld groener maken. Hij ontwikkelde voor woestijngebieden de GrowBoxx en de WaterBoxx, innovaties waarmee hij meermalen prijzen won en veel lof oogstte in derdewereldlanden. Het bedrijf Groasis blijft zich inzetten om met deze innovatie een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Ook over dit initiatief schreef hij diverse boeken.

In Pieter Hoff verliest de tuinbouwsector een markant en veelkleurig persoon.