16 april 2018 Meer nieuws

Piet Pennings ontvangt Karel van der Veek-prijs

Piet Pennings heeft uit handen van Carlos van der Veek de Karel van der Veek-prijs ontvangen.

Narcissenman Piet Pennings

Pennings staat in de sector bekend als een echte narcissenman, met aandacht voor het gewas en ook voor de sector. Met zijn keuze voor de teelt en handel van een bijzonder groot en gevarieerd sortiment narcissen legde hij de basis voor de firma P.Pennings & Zn.

Voortzetting van het bedrijf

Binnen dat sortiment zijn onder meer veel spleetkronige narcissen te vinden. Jaarlijks zorgde Pennings voor een inzending op de Narcissenshow van Keukenhof. Zijn zoon Rik zet dit bedrijf inmiddels al weer heel wat jaren voort.

Wat is de Karel van der Veek-prijs?

De Karel van der Veek-prijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan een persoon die veel voor de narcissensector betekent en is een initiatief van de KAVB-productgroep Narcis. De prijs is een eerbetoon aan de in 2003 overleden Karel van der Veek. Hij heeft zich op veel terreinen binnen de narcis ingezet voor de promotie van dit gewas. Naast zijn werk als narcissenspecialist bij CNB was hij vele jaren voorzitter van de KAVB-productgroep Narcis, veredelde hij en hield hij een collectie van ruim 1.000 cultivars in stand.