5 juni 2020 Meer nieuws

Piek vervangt Kleijwegt bij Van den Bos

CEO Hans Kleijwegt van Van den Bos Flowerbulbs maakt plaats voor interim-manager Robert Piek. Volgens COO Bas Bakker vraagt de situatie in de sector en in de lelies in het bijzonder om crisismanament en treedt Kleijwegt daarom vrijwillig terug. 

Kleijwegt (foto), tevens columnist van Greenity, blijft als bezitter van 40 procent van de aandelen aan het bedrijf verbonden. Volgens Bakker, die als woordvoerder optreedt, was Kleijwegt al langer van plan om een stap terug te doen. "De coronacrisis heeft dat alleen versneld. Het was al langer de bedoeling, ook al was eerder de afspraak dat hij nog twee jaar zou blijven. Hij blijft overigens advies geven."

Gevolgen van nieuwe realiteit

Bakker maakt zelf sinds eind 2018 deel uit van de directie van Van den Bos. "Ik ben dus ook nog betrekkelijk nieuw, zeker vergeleken met Hans Kleijwegt, die 26 jaar directeur was. We kijken nu naar een heel nieuwe realiteit en we moeten een plan voor de toekomst maken en schetsen wat de gevolgen zullen zijn."

Crisismanagement

Interim-manager Piek is per juni aangetrokken voor het crisismanagement. De manager heeft beperkte ervaring met de bollensector, hij deed eerder een project bij exporteur De Ree Holland. "Mijn achtergrond ligt bij de voedingsmiddelen, zuivel en vooral kaas", licht hij toe. "We gaan voor Van den Bos bepalen hoe we nu met de markt en de leveranciers om moeten gaan. Deze acute situatie vraagt actie, maar niemand heeft ervaring met zoiets als de coronacrisis."

Op een rijtje

Kleijwegt (56) zelf gaat de komende tijd de zaken voor zichzelf op een rijtje zetten, om te bepalen wat hij verder wil gaan doen. Voorlopig blijft hij via verschillende nevenfuncties betrokken bij de leliesector.