19 februari 2021 Meer nieuws

Petitie gestart om Duitse tuincentra te openen

Diverse partijen uit de tuinbranche zijn in Duitsland samen een petitie gestart. Zij streven naar opening van tuincentra en bouwmarkten per 1 maart.

Deelnemende partijen zijn onder andere Verband Deutscher Garten-Center (VDG), Ekaflor, NBB egesa en Sagaflor.

Liever met elkaar in gesprek dan een rechtszaak

Op vrijdag 12 februari zijn de partijen een petitie gestart waarin ze aandacht vragen voor de problemen die tuincentra, bouwmarkten, kwekerijen en hun werknemers. De initiatiefnemers richten zich op een dialoog met politieke besluitvormers. Daarom is gekozen om niet deel te nemen aan de rechtszaak voor gelijkheid die momenteel door andere partijen in Duitsland wordt gevoerd. De partijen zijn van mening dat een rechtszaak de deur naar een dialoog zal sluiten.

Petitie tekenen

De petitie is op moment van schrijven al 14.172 keer ondertekend. De initiatiefnemers roepen mensen die zich verbonden voelen met de branche, tuincentra, ondernemers, kwekerijen en verenigingen op om de petitie te tekenen.

Voorkom vernietiging

‘Tuincentra hebben te maken met levende goederen. In onze winkels wordt meer dan 50% van de omzet behaald met de verkoop van planten. We zijn erg ontroerd als levende planten massaal vernietigd moeten worden omdat ze niet verkocht kunnen worden. Help ons om dat te voorkomen!’ Dit is een reden die de initiatiefnemers noemen. Op de petitiepagina zijn nog meer redenen te lezen waarom de tuincentra en bouwmarken vanaf 1 maart weer open moeten én kunnen.

Ook winkels in Nederland open

De crisisorganisatie Corona Tuinbouw roept het kabinet op vanaf 3 maart de openstelling van tuincentra en bloemenwinkels te verruimen. Lees het volledige bericht.