16 september 2022 Meer nieuws

P. Nelis & Zoon’s maakt vervangende werkruimte

Bij bloembollenbedrijf P. Nelis & Zoon’s in Heemstede wordt met man en macht gewerkt aan het maken van een vervangende werkruimte na de brand van afgelopen maandag. Directeur Paul Groot hoopt die klus dit weekend geklaard te hebben.

“Dan kunnen we weer ‘normaal’ orders gaan voorbereiden en klaarmaken. Nu proberen we dat ook nog wel zo goed en kwaad als het gaat, maar dat valt niet mee.”

De brand bij P. Nelis & Zoon's in Heemstede heeft zo’n 3000 vierkante meter van het bedrijf verwoest. Daarvan was de helft celruimte met voorraad en de andere helft werkruimte. Doordat de brandweer een corridor maakte, is zeker 60 tot 65 procent van het bloembollenbedrijf gespaard gebleven, inclusief een heel groot deel van de voorraden in de cellen.

Het werk bij P.Nelis & Zoon’s bestond deze week vooral uit het inventariseren welke programma’s er voor de klanten nog zijn en welke niet. Groot gaat er vanuit goed verzekerd te zijn.

De ramp bij het bloembollenbedrijf kwam op het meest beroerde moment. Er stonden veel bollen klaar om te verzenden die bestemd waren voor de Valentijnsweek, bloeiweek 6. Maar ook veel waterbroeitulpen stonden klaar om de preparatie in te gaan, vertelt Groot.

Fotocredit: Inter Visual Studio

Fotobijschrift: De brandweer maakte samen met Groot de beslissing om een corridor te maken waardoor de brand niet verder het bedrijf in kon.