10 november 2020 Meer nieuws

‘Oudere trekkers leuk verkocht’

Op de materialenveiling van Maatschap J. & J. Teeuwen is leuk geboden op de oudere trekkers volgens Ronald Walkier, accountmanager veilen bij CNB. Zo werd onder meer een McCormick 323 oldtimer trekker (foto) verkocht.

Op de 205 kavels in deze veiling werden 3.343 biedingen uitgebracht door 408 internationale bieders. “De 88 kopers komen uit Nederland, België, Polen, Roemenië, Duitsland, Gambia, Griekenland, Letland, Malta, Portugal, Slovenië en de Verenigde Staten”, laat Walkier weten.

Deze veiling was er minder aanbod als bij grote veilingen. Dat komt volgens Walkier omdat het een kleiner bedrijf was. Desondanks was de veiling succesvol. “De opdrachtgever was uitzinnig blij. De veiling heeft meer opgebracht dan vooraf verwacht.”

Nog één veiling dit jaar

De volgende materialenveiling – tevens de laatste van CNB en Troostwijk dit jaar – is 12 november in opdracht van A.N.M. Karels. Te koop is een Potveer-boslijn, kuubkisten en leesbanden.

Twee opdrachten voor 2021

De combinatie Troostwijk CNB heeft voor 2021 al twee veilingen op het programma staan. De complete inventaris van Firma van Eeden Rzn gaat 19 januari onder de hamer. Eerder dit jaar werden alle bloembollen groen geveild. Later in het jaar, in april, is een inbrengveiling. Materialen en machines voor deze veiling inbrengen kan tot 1 maart 2021. Een derde partij zorgt voor het eerste aanbod: spoellijnen, ontmettingslijnen en tellijnen voor alle teelten meldt Walkier.