13 mei 2019 Meer nieuws

Oproep registratie dahlia's KAVB en CNB

Het wordt weer tijd om dahliacultivars in te zenden voor registratie. Er zijn twee mogelijkheden: via de KAVB proeftuin of via de CNB showtuin.

Voor registratie via opplant op de KAVB-proeftuin zijn acht stuks (potkluiten) nodig. Deze kunnen bij de KAVB worden aangeleverd in de laatste twee weken van mei. De kosten voor een dahliaregistratie bedragen € 158,- voor KAVB-leden en € 215,- voor niet-leden. Aanmeldingen met formulier en foto kunnen tot 1 juni bij Johan van Scheepen worden ingeleverd. Het aanmeldingsformulier is hier te vinden en te downloaden.

Via CNB showtuin

Het is ook mogelijk om dahlia's die opgeplant zijn op de CNB-showtuin te gebruiken voor de KAVB-registratie. Voor een aantal inzenders kan dit veel efficiënter zijn. Beoordeling wordt net als op de eigen KAVB-proeftuin verricht door de KAVB-dahliacommissie in combinatie met de KAVB-taxonomen. Inzenders van de CNB-showtuin, die van deze mogelijkheid gebruik willen maken, moeten zelf duidelijk de KAVB voor 1 augustus per e-mail (vanscheepen@kavb.nl) melden dat zij hun cultivar willen laten registreren via de opplant op de CNB-showtuin en daarvan de kosten zullen dragen.

Uiteraard is daartoe ook een aanmeldingsformulier met foto nodig. De kosten voor beoordeling via de CNB-showtuin bedragen € 118,- voor KAVB-leden en € 168,- voor niet-leden. Alle prijzen excl. BTW en inclusief het reserveren van de naam.