7 september 2021 Meer nieuws

Open dag pioen trekt 150 bezoekers

De Innovatiedag Pioen van Delphy heeft 150 belangstellenden getrokken. Van Aert Flowers in Breda fungeerde 3 september als gastbedrijf.

“Het was onze eerste echte open dag voor alleen het gewas pioen”, zegt teeltadviseur zomerbloemen en snijheesters Job Jacobs van organisator Delphy. “Het was dus een beetje spannend, maar de belangstelling was goed.” Er waren vooral telers van snijpioenen, maar ook vasteplantenkwekers. Ongeveer de helft greep de open dag aan voor de verlenging van de spuitlicentie. “De rest kwam gericht af op de informatie over proeven en innovaties.”

Uitgebreid programma

Het programma bood veel onderwerpen: bodem, groenbemesters, afdekmaterialen, druppelirrigatie, bodemvochtmeting, datagedreven telen, mechanische onkruidbestrijding, heetstook en aaltjesproblematiek. Het was vooral een dag om informatie te verstrekken. “Afgelopen jaar hebben we diverse proeven in pioen aangelegd”, vertelt Jacobs. “We gaan kijken of we volgend voorjaar een open dag rond onderzoeksresultaten kunnen organiseren.”

Foto: Delphy
Een van de getoonde innovaties was de Väderstad Carrier, een schijveneg voor zaaibedbereiding.