3 mei 2022 Meer nieuws

Ook in april mindere prijzen op FloraHolland

Net als vorige maand waren de prijzen in april flink lager vergeleken met vorig jaar. Dat blijkt uit de maandcijfers van veiling Royal FloraHolland. Zowel de snijbloemen, kamerplanten als tuinplanten moesten wederom inleveren.

Bij de snijbloemen waren het vooral de bolbloemen die te lijden hadden van dalende prijzen. Tulp zakte met 26,8%, lelie met 0,5%, Freesia met 9,3% en ranonkel met 7,2%. De pioenentelers begonnen gretig aan het seizoen met bijna een derde meer aanvoer dan vorig jaar, maar moesten wel een prijsdaling van 22,1% slikken.

Tuinplanten

Bij tuinplanten waren de prijzen wisselvallig, en dat gold ook voor de vaste planten: Dianthus en lavendel deden het niet best met respectievelijk -8,3% en -3,8%, maar de groep ‘Overig vaste planten’ haalde een plus van 7,0%.

Kamerplanten

Bij de kamerplanten gingen bijna alle producten in prijs omlaag. Zantedeschia ontsprong de dans niet met een 6,3%l lagere prijs. Wellicht was een 35,1% hoger aanvoer wat veel van het goede.

Bij de tabellen: de cijfers zijn mutaties (in %) t.o.v. 2021 en een selectie uit de Top 15 van meest aangevoerde producten op veiling FloraHolland.