5 december 2017 Meer nieuws

Oogst stemt telers tevreden

Hier en daar is het wat nat, maar over het algemeen is de oogst en verwerking van de zomerbloeiende gewassen vlot verlopen. Dat blijkt uit rondje langs de velden.

Waar het rooien van de lelies en vaste planten nog even door gaat, zijn de meeste gladiolen, dahlia’s en Zantedeschia’s inmiddels de grond uit.

Goed seizoen

Telers van gladiolenknollen kunnen over het algemeen terugkijken op een goed seizoen. De relatief warme septembermaand heeft het gewas goed gedaan en het ziek en zeer bleef de telers bespaard. De markt trekt ook nog eens aan.

De teelt van Zantedeschia lijkt op het eerste gezicht heel goed

Positieve geluiden overheersten ook bij de dahliatelers over de oogst 2017. Zowel de grootte van de knollen als de aantallen en de kwaliteit van het product stemmen vrolijk. De teelt van Zantedeschia lijkt op het eerste gezicht eveneens goed, al is de verwerking nog niet zover gevorderd dat een goed oordeel kan worden geveld.

Volop rooien in vaste planten

November is voor de meeste landplantentelers nog niet de maand waarin het al volop rooien is van de vaste planten. Alleen gewassen als pioen en Hosta zijn of worden nu volop gerooid. Ondanks dat zijn de omstandigheden beter dan vorig jaar en dat stemt telers hoopvol op mooie resultaten.

Meer over de oogst in Greenity 3 die verschijnt op 7 december.