2 februari 2021 Meer nieuws

Online tulpenkeuren

Wegens corona kon het tulpenkeuren op locatie niet doorgaan, maar daar heeft de afdeling Niedorp iets op bedacht. Deelnemers kunnen digitaal tulpen keuren.

Elke week komen er een filmpjes online van de voorbeeldpotten en de gekeurde potten. Deze filmpjes staan op de Facebookpagina van afdeling Niedorp, op de website en op YouTube. Op de website zijn het deelnemersformulier en de uitleg te vinden. Het ingevulde formulier moet naar tulpenkeuring@triflor.nl.

Keurders uit andere regio’s ook welkom

Op het formulier is in te vullen uit welke regio de deelnemer komt. Zo kunnen ook keurders van andere afdelingen digitaal tulpen keuren. Aan de eerste ronde hebben deelnemers uit de regio’s Niedorp, Wervershoof, Stede Broec en Kennemerland meegedaan.

Komende keuringen

Het tulpenkeuringsjaar wordt kosteloos aangeboden. Dit jaar zal alleen op de eindscore een prijs te winnen zijn, zodat er niet onnodig gereisd wordt. De volgende keuringen zijn:

  • Vrijdag 5 tot zaterdag 6 februari
  • Vrijdag 12 tot zaterdag 14 februari
  • Vrijdag 19 tot zaterdag 21 februari
  • Donderdag 25 tot vrijdag  26 februari (laatste keuring)

Keuren kan vanaf 9.00 uur ’s ochtends op de eerste dag van de keuring (vrijdag en de laatste keer donderdag), tot de volgende dag 17.00 uur.

Laagste score

Ondanks de nieuwe manier van keuren, is er goed gekeurd volgens afdeling Niedorp. De eerste keuring behaalden Ronald Mes (Wervershoof) en Marie-Jose Kok-Boon (Stede Broec) de laagste score met 14 strafpunten. Bekijk de volledige uitslag van de eerste keuring.