6 juli 2018 Meer nieuws

Omgekomen Polen werkten bij bollenbedrijf

De drie jonge Polen, twee vrouwen en een man, die afgelopen woensdagavond zijn omgekomen bij een noodlottig ongeval kwamen van hun werk bij een bollenbedrijf in Noordwijkerhout. Ze werkten voor het uitzendbureau Flexible Human Services in Noordwijkerhout.

Vijf uitzendkrachten

Het ongeluk gebeurde woensdagavond rond 18.00 uur op de N203 tussen Castricum en Uitgeest. In de auto van het uitzendbureau zaten vijf Poolse uitzendkrachten. De auto is frontaal op een vrachtwagen gebotst die bestuurd werd door een Duitser. De auto kwam door de klap in de sloot terecht.

Overlevenden buiten levensgevaar

In de auto zaten nog twee andere jonge Poolse mannen. Zij raakten zwaargewond en liggen nog in het ziekenhuis op de intensive care. “Sinds gisteren zijn zij buiten levensgevaar”, zo vertelt een aangeslagen Ed de Groot van uitzendbureau Flexible Human Services in Noordwijkerhout. “Al onze aandacht en ons medeleven gaan nu in eerste instantie uit naar de nabestaanden, hun familie en de twee gewonden. Het is werkelijk een hele zwarte bladzijde.”

Politie doet onderzoek

De Poolse inzittenden hadden die dag bij een bollenkweker in Noordwijkerhout gewerkt en waren onderweg naar hun verblijfplaats in Limmen. De dodelijke slachtoffers zijn twee 21-jarige vrouwen en een 23-jarige man, zo stelt de politie. Naar de toedracht van het ongeluk doet de politie nog onderzoek. De bestuurder van de vrachtwagen is verhoord en in vrijheid gesteld.