11 juni 2019 Meer nieuws

Nog veel vragen over plantenpaspoort

Bij Naktuinbouw komen nog dagelijks vragen binnen over het plantenpaspoort, dat vanaf 14 december verplicht is. De lijst met veelgestelde vragen op de sites van de BKD en Naktuinbouw brengen daar geen verandering in. 

"De mailbox stroomt iedere dag vol en ook de telefoontjes blijven binnenkomen", zegt een woordvoerster van Naktuinbouw. Meestal volstaat een verwijzing naar de site, maar wie toch een persoonlijk antwoord op de vraag wil, moet rekening houden met een wachttijd van 15 dagen. Veel antwoorden zijn te vinden via de BKDNaktuinbouw of de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Bijeenkomsten over paspoorten

Telers en handelaren van potplanten, perkplanten, tuin- en terrasplanten krijgen vanaf 14 december met de nieuwe eisen voor het plantenpaspoort te maken. Het verplichte paspoort heeft gevolgen voor de bedrijfsvoering. Administratiesoftware en de druk van etiketten, hoezen en potten moet worden aangepast. Deze maand staan er twee informatiebijeenkomsten op de agenda. Donderdag 20 juni in Naaldwijk bij Royal FloraHolland en woensdag 26 juni in Ede bij Plantion. Aanmelden is verplicht, voor 18 juni.