23 februari 2018 Meer nieuws

Terrasplant van 2018: Agapanthus

De Agapanthus, of Afrikaanse lelie, is met zijn elegante stelen, lange groene bladeren en statige blauwe of witte bloemen verkozen tot Terrasplant van het Jaar.

Extra publiciteit voor de plant

Deze verkiezing zorgt voor extra publiciteit voor de plant. Er zijn inmiddels persberichten verstuurd naar verschillende soorten media over de verkiezing, met als bijkomende boodschap: zet de Agapanthus optimaal in het zonnetje in april en mei.

Niet alleen Nederlandse, maar ook Duitse media hebben dit persbericht ontvangen. Op deze manier stimuleert Bloemenbureau Holland ook de grote Duitse markt dit initiatief op te pakken.

Promotiemateriaal gratis downloaden

Iedereen kan bijdragen aan extra publiciteit voor de Terrasplant van 2018. Op de website is vakinhoudelijke informatie over de Agapanthus te vinden, net als promotiemateriaal en een selectie nieuwe beelden van de plant. Deze zijn kosteloos te downloaden.

Waarom de Agapanthus?

‘Terrasplant van het Jaar’ is een initiatief van Bloemenbureau Holland. Elk jaar kiest een mediajury bestaande uit redacteuren van lifestyle-, interieur- en tuinmagazines, vloggers en bloggers, uit vijf kandidaten de terrasplant die het meest tot de verbeelding spreekt. Voor 2018 is dat de Agapanthus, een nog niet zo bekend bloeiend statement die een verrijking is voor elke terras.