26 februari 2018 Meer nieuws

GoodRoots wint STudieclub InnovatiePrijs

De winnaar van de STudieclub InnovatiePrijs (STIP) 2018 is GoodRoots. Deze prijs werd dinsdag 20 februari uitgereikt in Kwekerscafé Flora Boskoop

Mooie start van het concept

“Na een mooie introductie van GoodRoots tijdens de handelsbeurs GroenDirekt in Boskoop is zowel de nominatie als het winnen van de Studieclub InnovatiePrijs (STIP) 2018 een hele mooie start van ons concept GoodRoots”, aldus Erwin Maaijen.

‘Regionale boomkwekerijproducten in de markt zetten is van deze tijd’

Maijen van boomkwekerij A & E. Maaijen uit Boskoop is een van de acht boomkwekers die zich hebben gecommitteerd aan het concept GoodRoots. Maijen en zijn vader zijn specialisten in het kweken van bijzondere bomen en struiken. Zij zorgen altijd voor iets verrassends in hun assortiment, dat nog traditioneel in de Boskoopse veengrond wordt gekweekt. Deze teelt past precies in het winnende concept GoodRoots, net als de teelt van de andere deelnemende boomkwekers.

“Het opnieuw in de markt zetten van regionale boomkwekerijproducten in een eigentijds is de nominatie meer dan waard”, aldus het juryrapport.

De drie genomineerde innovaties

Voor de STIP 2018 waren drie innovaties genomineerd. GoodRoots, een productconcept van acht Boskoopse boomkwekers, Back on track, een logistiek pilotproject waarbij onder andere van Lint bv en Gebr. v.d. Salm mede-initiatiefnemers zijn en de Wortelborstel, mechanisatie-innovatie van A.C. Looman in samenwerking met Repatec.

Het publiek kon vooraf zijn stem uitbrengen via internet en tijdens de avond was er een stemming door de bezoekers. GoodRoots werd hierbij de nipte winnaar, gevolgd door de Wortelborstel en als derde Back on Track.

Meer over GoodRoots

Met het concept GoodRoots willen de Boskoopse deelnemende boomkwekers het echte Boskoopse assortiment opnieuw in de schijnwerpers zetten. In het assortiment komen alleen planten en struiken die door de onafhankelijke keuringsinstantie voor de boomkwekerij, de KVBC, zijn gekeurd en bekroond. De planten onderscheiden zich door het predikaat ‘goedgekeurd door KVBC’. De producten binnen dit concept zijn voorzien van een speciaal label en een vilten zak om de kluit in plaats van een plastic pot.

Fotobijschrift: Helma van der Louw (links), Erwin Maaijen (midden) en Ad Looman (rechts)
Foto: Ron Barendse