27 september 2019 Meer nieuws

Nieuwe middelen voor bollen en vaste planten

Het College voor de Toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft twee middelen toegelaten in de teelt van vaste planten en bollen. Het gaat om Decis Protech en Pitcher. Dit is besloten in de collegevergadering van 26 september.

Decis Protech van Bayer CropScience is een insecticide met als werkzame stof deltamethrin. Het middel is onder meer toegelaten in de bedekte teelt van vaste planten, in de bedekte en onbedekte teelt van bloembol- en bloemknolgewassen en in de onbedekte teelt van gladiool, tulp, hyacint en lelie.

Dompelmiddel

Pitcher van Adama Registrations is een schimmelbestrijder met als werkzame stoffen fludioxonil en folpet. Het middel is onder meer toegelaten in de niet-grondgebonden bedekte en onbedekte teelt van vaste planten. Verder voor de dompelbehandeling van bollen en knollen van gladiool, hyacint, lelie, narcis (m.u.v. grofbollige), tulp, iris, krokus en anemoon voor onbedekte teelt. Ook is het toegelaten als dompelbehandeling van bollen en knollen voor de niet-grondgebonden bedekte teelt (m.u.v. grofbollige narcis en lelie) en de boldompeling van tulp, iris en gladiool voor grondgebonden bedekte teelt.

Lees de volledige bekendmakingen op de website van het Ctgb.