10 januari 2018 Meer nieuws

Nieuwe kas voor onderzoek naar insecticiden voor Bayer

Het Duitse chemieconcern Bayer heeft 45 miljoen euro geïnvesteerd in de bouw van een circa 11.000 m2 grote kas op de locatie in Monheim, in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen.

Naast de kas komt een aangrenzend laboratorium en kantoorgebouw voor onderzoek naar insecticiden. Met de investering wil Bayer zijn leidende positie in de wereldwijde markt voor insecticiden verstevigen.

Hoogste veiligheids- en hygiënenormen

De kas biedt zestig werknemers optimale omstandigheden voor het cultiveren en testen van meer dan dertig verschillende gewassoorten en meer dan veertig exotische plagen en nuttige organismen. De hoogste veiligheids- en hygiënenormen zorgen ervoor dat er werk kan worden verricht aan deze organismen, evenals aan transgene planten en nieuwe rassen van planten.

Vergelijkbaar met natuur

De nieuwe kas bestaat uit 133 compartimenten, waarin diverse klimaatomstandigheden individueel kunnen worden ingesteld. Hierdoor kunnen experimenten worden uitgevoerd onder realistische omstandigheden die vergelijkbaar zijn met die in de natuur.

Daarnaast is het mogelijk om studies uit te voeren naar alternatieve technologieën, zoals biologische gewasbescherming, plantenveredeling en combinatiestrategieën.