16 juni 2020 Meer nieuws

Nieuwe inzichten over meerwaarde groen

De Groene Stad organiseert twee webinars, morgen 17 juni en woensdag 24 juni, van ieder 30 minuten waarin de meeste actuele inzichten staan over de meerwaarde van groen.

Tijdens de webinars geven wetenschappers een update van nieuwe onderzoeksresultaten. De onderzoeken gaan over de meerwaarde die bomen en planten hebben voor het welbevinden en de productiviteit van de mens.

Effect groen patiënten en studenten

Morgen, 17 juni, geeft Jolanda Maas van de Vrije Universiteit Amsterdam een update over de nieuwe kennis over meerwaarde van groen in een zorgomgeving. Haar recente onderzoeken bevestigen het beeld dat er een positieve relatie is tussen groen in of rondom ziekenhuizen en het welzijn van patiënten en zorgprofessionals. Nicole van den Bogerd ook van de VU vertelt over de meest recente bevindingen over de meerwaarde van groen voor studenten.

Volgende week woensdag, 24 juni, geven Robbert Snep en Tia Hermans van Wageningen University & Research hun meest recente wetenschappelijke inzichten. Snep zoomt in op de gezonde, groene woonomgeving en Hermans kijkt vooral naar het effect van planten op een beter binnenklimaat.

Beide webinars beginnen om 10.30 uur en worden via YouTube live uitgezonden. Hierdoor is geen inschrijving of registratie nodig. 

Fotocredit: Factsheet Zorg