24 november 2022 Meer nieuws

Nieuwe foto gemaakt bij niet-representatieve productfototo

Per 1 december kunnen medewerkers uit het team van controle en begeleiding van Royal FloraHolland wanneer de meegeleverde foto van de kweker bij een partij niet representatief is via de RFH Photo App een nieuwe foto maken en aan de partij koppelen.

De partij krijgt dan de keurcode 998 mee. Op het klokfront zal de volgende tekst zichtbaar zijn: ‘Foto gemaakt door Royal FloraHolland’. Er zijn dan geen rode kruizen meer op het klokfront en kopers zien een representatieve foto. Samen verbeteren we hiermee de betrouwbaarheid van de aanvoerinformatie.

In de huidige situatie controleert FloraHolland de aangeboden productfoto met de geleverde partij op representativiteit. Is dit niet het geval, dan verwijdert Royal FloraHolland de productfoto en geeft ze een keurcode mee die ervoor zorgt dat er een rood kruis op het klokfront getoond wordt in plaats van de productfoto. Het gevolg: klokverstoringen, onduidelijkheid voor de koper en uiteindelijk slechtere prijsvorming.

Nieuwe foto aan partij koppelen

De veiling gaat in sommige gevallen dus zelf de foto maken omdat juiste productinformatie en realistische foto’s van cruciaal belang zijn voor het goed functioneren van de marktplaats. Ze verbeteren de inkoopbeleving van kopers bij het veilen en daardoor optimale prijsvorming voor kwekers. Dit is belangrijk in een wereld die verder digitaliseert en internationaliseert, aldus de veiling.