13 oktober 2020 Meer nieuws

Nieuwe COO voor Royal Floraholland

Leendert-Jan Plaisier (47) wordt per 1 december Chief Operational Officer (COO) van Royal FloraHolland. Hij is de opvolger van Yme Pasma die 1 mei vertrok. 

Plaisier heeft meer dan twintig jaar ervaring in de logistiek. Momenteel is hij Director Logistical Solutions Benelux bij Post NL. Binnen PostNL en TNT Post bekleedde hij sinds 1997 diverse functies binnen de logistiek en op het gebied van e-commerce, zowel in Nederland, de Benelux en in Duitsland.

Managementteam

Als COO maakt Plaisier deel uit van het Management Team. Daarin zitten ook Ruud Knorr (CCO; Chief Commercial Officer), Anja de Bree (CHRO; Chief Human Relations Officer), Claudia Hölzel (Kwekersdiensten), André van der Linden (CIO; Chief Information Officer ), Francoise Dings (CST; Chief Strategie en Transformatie) en Olga Kolenburg (directiesecretaresse).

Orderafhandeling

Van Schilfgaarde is blij met nieuweling die veel kennis en ervaring heeft op het gebied van logistiek. “Zijn ervaring met de dagelijkse bezorging van grote hoeveelheden pakketten op basis van fulfilment (red: het hele proces van orderafhandeling) is direct toepasbaar. Daarnaast is hij zeer goed ingevoerd in de mogelijkheden en beperkingen van digitalisering binnen de logistiek. Uit onze gesprekken blijkt een heel duidelijke focus op de behoeften van de klant. Dat is voor Royal FloraHolland de driver voor het ontwikkeling van nieuwe diensten.” De CEO is er van overtuigd dat met de komst van Plaisier de implementatie van de strategie verder wordt versterkt.

Enthousiast over product en branche

Plaisier heeft op zijn beurt zin in de uitdagingen bij Royal FloraHolland, met name om bijdrage te leveren aan de veranderagenda van Royal FloraHolland. “Programma's als 100% Digitaal en Landelijk Veilen vragen aanpassingen binnen de operatie en bieden tegelijkertijd heel veel kansen. Van die kansen en dynamiek binnen een ongekend mooie logistieke operatie word ik erg enthousiast.” Het product bloemen en planten en de nuchterheid in de branche spreken hem ook erg aan.