8 januari 2019 Meer nieuws

Nieuw ontwerpteam corso Bollenstreek

Stichting Bloemencorso Bollenstreek heeft een nieuw ontwerpteam dat de praalwagens ontwerpt voor het komende corso. Floral designers Jack van der Ende en Eric Pannenborg buigen zich verder over deze klus. Ze nemen de taak over van Lucinda van der Ploeg, die wegens persoonlijke omstandigheden haar taak neerlegde.

Jack van der Ende uit Maassluis werkte al eerder mee aan het Varend Corso en Eric Pannenborg (Florale-Extase, Dordrecht) is als floral designer ook internationaal actief. Ook maakten beiden deel uit van het corso multiteam. Behalve over de praalwagens, houdt het ontwerpteam de regie over het decoreren van de luxe en promotiewagens. De nieuwe corso-ontwerpers zeggen uit te kijken naar hun creatieve samenwerking bij het realiseren van een prachtig corso. Eric Pannenborg: "We zijn geen onbekenden van elkaar en weten dat we elkaar enorm kunnen inspireren. Bovendien is het nieuwe corsothema Changing World een geweldig leuke uitdaging om verschillende ideeën op los te laten. We kunnen bijna niet wachten af te maken waarmee Lucinda begonnen is!"

Corso

Het Bloemencorso van de Bollenstreek is een voorjaarsbloemenfeest dat van van 10 tot en met 14 april duurt. Alle bollengemeenten, Heemstede en bloemenstad Haarlem zijn betrokken bij het corso. Het hoogtepunt is op zaterdag 13 april, dan rijdt het corso weer van Noordwijk naar Haarlem. Vrijdagavond 12 april rijden de wagens feestelijk verlicht door Noordwijkerhout.