7 november 2018 Meer nieuws

Nieuw CC-label

Het label (CC TAG5) voor de CC Container is vernieuwd, voor gebruik in de CC Pool. Het label voldoet volgens Container Centralen aan de behoeften van de sierteeltsector.

Het label kan sneller, gemakkelijker en nauwkeuriger worden afgelezen met verschillende soorten scanners. Door het label te vernieuwen wordt de CC Pool gereset voor een eerlijker systeem. Directeur Roel de Jong van CC erkent dat met maken van een gesloten systeem met het RFID-label is mislukt: "Het is te ambitieus gebleken. We zien wel dat RFID extra waarde heeft toegevoegd in de vorm van betrouwbare controlepunten, het makkelijker toelaten van nieuwe containers in de pool en het label kan gekoppeld worden aan de interne logistiek van bedrijven."

Praktisch

Het nieuwe label heeft weer een RFID-chip en een datamatrix. De RFID-chip is bewust niet voorzien van nieuwe functies zoals Bluetooth of NFC. Roel de Jong: "Er zijn veel technische mogelijkheden,maar die leiden ook tot hogere kosten. In overleg met klanten stellen we vast dat de sierteeltsector een eenvoudige, duurzame, kostenefficiënte en praktische chip wil."

Sneller aflezen

De nieuwe RFID-chip is gewijzigd om gemakkelijke en veilige authenticiteitscontrole mogelijk te maken. De scanner geeft onmiddellijk het controleresultaat. Het label is makkelijk te herkennen door de transparante behuizing, heldere kleuren en de RFID-antenne in het bovenste deel. Als het label van de container wordt verwijderd, breekt de antenne en kan het label niet meer worden gebruikt.