20 januari 2020 Meer nieuws

Nationale Tulpendag trekt 15.000 bezoekers

Ruim 15.000 mensen kwamen zaterdag af op Nationale Tulpendag, de officiële aftrap van het nieuwe tulpenseizoen op de Dam in Amsterdam. Voor deze negende editie hadden Nederlandse tulpenkwekers een pluktuin aangelegd met 200.000 kleurrijke tulpen.

Nationale Tulpendag is een initiatief van Nederlandse tulpenkwekers (TPN). Alle betrokken partijen werken er belangeloos aan mee, ook de mensen die helpen de pluktuin op te bouwen. Speciaal voor de 2020-editie van het evenement werkte TPN samen met Make-A-Wish Nederland dat haar 30-jarig jubileum viert. Wenskinderen Zoé uit Purmerend, Femke uit Weesp en Evy uit Almere openden de pluktuin als prinsesjes samen met actrice Fockeline Ouwerkerk, ambassadeur van de stichting. Uiteindelijk gingen 15.000 mensen naar huis met een gratis bos zelfgeplukte tulpen. De internationale pers was massaal aanwezig.

Ook buiten Nederland

Het succes van de Nederlandse pluktuin vindt ook buiten Nederland navolging. Zo is er in België een pluktuin met 100.000 tulpen en wordt in Berlijn tijdens de consumentenbeurs Grüne Woche een plukdag georganiseerd. In de Verenigde Staten vindt Tulip Day plaats in San Francisco. Ook deze events zijn zeer succesvol en onderstrepen de populariteit van de tulp.