8 mei 2020 Meer nieuws

Narcissen vinden nieuwe eigenaar

Op 7 mei is een deel van de kraam van Bloembollenkwekerij Firma Veul groen geveild door CNB. Door het omvangrijke aanbod duurde de veiling de hele dag. Het resultaat: alle narcissen zijn verkocht.

Volgens Erik Barnhoorn, afslager van het CNB-veilingteam, was dit een bijzondere opdracht. “Het aanbod was een gevarieerd assortiment grofbollige narcissen. De volledige 20 ha werd verkocht en stemde de opdrachtgever zeer tevreden.”

Liefhebbers en kenners betalen voor zaailingen

Onder de twintig kopers was een goede stemming volgens Barnhoorn. “Er was voor een ieder wat van zijn gading. Zowel grote handelspartijen, veelal in een exclusief door Veul geteeld assortiment, als ook zaailingen van variërende oppervlakten. Kenmerkend voor deze veiling was dat liefhebbers en kenners bereid waren een goede tot zeer goede prijs te betalen voor deze zaailingen. Uit de gemaakte prijzen van de handelspartijen blijkt dat deze cultivars veelal niet anders dan in een groene veiling worden aangeboden, dus was er animo genoeg om de kraam te verbeteren of aan te vullen.”

De gemaakte prijzen

Bekijk de gemaakte prijzen van de veiling voor Bloembollenkwekerij Firma Veul uit Anna Paulowna. 

In tweeën gesplitst

Deze veiling bestond uit alle narcissen die Bloembollenkwekerij Firma Veul liet veilen, maar er volgt nog een tweede veildag. Vanwege de omvangrijke kraam is het aanbod in tweeën opgesplitst. Donderdag 14 mei worden de krokussen, irissen en Allium groen geveild. Net als een uitgebreide collectie tulpen, waaronder veel van Vertuco afkomstige zaailingen.

Komende groene veilingen

Vrijdag 8 mei wordt er voor meerdere opdrachtgevers groen geveild. Zo start het CNB-veilingteam met het aanbod van Jakob Pennings Bloembollen om 9.30 uur. Daarna volgt Fa. C.A. Heemskerk & Zn en als laatste wordt het aanbod van B. Rutgrink geveild. Week 20 kent vier veildagen. Bekijk alle komende veilingen in het overzicht.