12 maart 2020 Meer nieuws

Narcissen koppen als ludieke actie

Maandag 2 maart reed er een kopmachine in een perceel met narcissen in Lisse. Koppen in maart? En in narcissen? Toen de machine het veld uitreed, bleek het logo van webwinkel Amazon ‘getekend’ te zijn in het gewas.

Het perceel aan de Heereweg in Lisse is van Gebr. J. en W. van der Slot & Zn uit Noordwijkerhout. Het bedrijf werd benaderd door de Amerikaanse webwinkel voor een ludieke actie die de lancering van de Nederlandse website zou moeten ondersteunen. “Ze maakten er wel werk van”, vertelt Peet van der Slot. “Ze kwamen met landmeters om het logo uit te zetten in het veld. Dat gebeurde met behulp van een drone. Een tweede drone maakte er een filmpje van.”

Toen de klus geklaard was, bleef een gele, gebogen pijl achter in het gewas: het logo van Amazon. Het nieuws van de Nederlandse versie van de website werd 10 maart wereldkundig gemaakt.

‘Keertje extra spuiten’

Narcissen koppen is ongebruikelijk. In de praktijk gebeurt het niet omdat het – anders dan bij tulpen - de bolopbrengst niet vergroot. Maar schadelijk is het ook niet, zegt Van der Slot. Narcis is een sterk gewas, hoewel het wel een tikje krijgt van het koppen. “Daarom spuiten we een keer extra tegen schimmels.”

Bekijk hieronder het filmpje dat Amazon maakte.