8 mei 2020 Meer nieuws

Narcissen grif van de hand

CNB hield drie groene veilingen, vrijdag in Bovenkarspel. De partijen narcissen van Rutgrink gingen volgens afslager Erik Barnhoorn vlot van de hand. Verder zijn tulpen geveild voor Heemskerk en Pennings.  

Bekijk hier de gemaakte prijzen van de veiling voor Jakob Pennings Bloembollen uit Noordwijkerhout. Hier staan de prijzen van de veiling voor Fa. C.A. Heemskerk & Zn. uit Hillegom. De narcissenprijzen geeft het veilteam niet vrij.   

Dinsdag verder

Barnhoorn wijst op volgende week. Dinsdag gaan de veilingen verder in Bovenkarspel, met volgens hem interessante partijen botanische tulpen, broeitulpen, crocussen met klasse Japan en China en 2000 rr 'Tête-à-Tête' van Van de Pol, die op meerbloemen zijn geselecteerd. "We verwachten veel animo voor deze veiling met dit gevarieerde aanbod."

Komende veilingen

Volgende week zijn er vier veildagen. De veiling voor G. & R. Koper uit Heemskerk, georganiseerd door HB veilen en  Hobaho, is online en sluit 12 mei vanaf 19.00 uur. Die dag veilt CNB zoals eerder vanuit een hal van het Koel- en Preparatiebedrijf. Ditmaal voor  Fa. Job v.d. Pol uit Egmond aan den Hoef. Woensdag 13 mei wordt er voor Appelman Tulpen uit Wogmeer 1.400 rr van de tulp ‘Strong Gold’ door HB veilen en  Hobaho online geveild. CNB veilt donderdag 14 mei het tweede deel van het aanbod van Bloembollenkwekerij Firma Veul. De laatste dag van de week veilt CNB voor vijf bedrijven. Als eerste wordt er op 15 mei groen geveild voor Van Steijn. Daarna volgt het aanbod van Kwekerij Siem Munster, M.A.C. Bos, Firma S.P. Vlaar en Frits Kuijpers.