10 maart 2020 Meer nieuws

MPS verlaagt de prijzen

De instapprijs voor deelname aan MPS-ABC in Nederland is verlaagd naar 290 euro. In het tweede jaar, als audits, monsternames, kwalificaties en certificering wordt gedaan geldt het certificeringsbasistarief van 700 euro. Tijdens de Trade Fair in Honselersdijk presenteert MPS de nieuwe opzet.

Om MPS-ABC beter aan te laten sluiten op de praktijk, is het schema gewijzigd. Dat vernieuwde schema wordt eind 2020 van kracht. In Greenity is die verandering al aangekondigd. In de nieuwe registratieomgeving wordt het invoeren van het verbruik volgens de certificieringsorganisatie gemakkelijker, efficiënter en gebruiksvriendelijker. Het middelenverbruik kan nu bijvoorbeeld ook worden geregistreerd via de smartphone of tablet. Wie wil, wordt geholpen met het opstarten van de registratie en zijn er stap-voor-stap instructievideo's beschikbaar.

Nieuwe prijs

MPS maakte uit gesprekken met kwekers en telers op dat de kosten vaak een drempel vormen voor met name kleinere bedrijven. Daarom zijn de prijzen verlaagd. Volgens de organisatie kan dit nu, omdat het aantal deelnemers wereldwijd groeit én doordat er in het afgelopen jaar een automatiserings- en efficiëntieslag is gemaakt. Zowel de basisprijs als de hectaretoeslag - die afhankelijk is van de bedrijfsgrootte - zijn verlaagd. De verlaging geldt ook voor bestaande klanten.

De Royal FloraHolland Trade Fair wordt woensdag en donderdag gehouden op de veiling in Honselersdijk, MPS is in stand 13.6 te vinden. Informatie over prijzen en schema's is ook op de site van MPS te lezen.