12 april 2019 Meer nieuws

'Mooie PR-stunt bij Koningsspelen'

Van der Avoird Bloembollen in Lemmer en Litjens Tulpen in Creil zorgden er vandaag tijdens de officiële opening van de Koningsspelen op basisschool De Arke in Lemmer (Fr.) voor dat er mooie lelies en tulpen op school stonden.

“Toen we hoorden dat de officiële opening op de school van onze zoon was, hebben we de school meteen gevraagd of wij de boel mochten aankleden met lelies en tulpen. Het is een mooie pr-stunt om het vak te promoten”, zo zegt bollenkweker Koos van der Avoird uit Lemmer.

Sunderland en Orca

Gisteren leverde hij uit eigen kraam 50 lelies af, de nieuwe LA-lelie Sunderland. Omdat Van der Avoird ook tulpen wilde hebben, heeft hij Litjens Tulpen uit Creil gevraagd die te leveren. Litjens leverde vervolgens 700 tulpen van de cultivar Orca.

Slim

Van der Avoird vroeg arrangeur Peter van der Sluis van Blooming uit Lemmer om de bloemen te arrangeren. Volgens Van der Avoird weet deze bekende arrangeur uit ervaring hoe de bloemen het beste tot hun recht komen. Koos: “Hij vraagt ook heel slim aan de organisatie waar koning Willem-Alexander allemaal komt tijdens zo’n opening en waar hij wordt gefilmd en gefotografeerd.” Zo nam het NOS Jeugdjournaal een interview af met koning Willem-Alexander waarbij op de achtergrond de lelies en tulpen goed te zien waren.

Voor het officiële gedeelte schoof de koning bij aan het ontbijt van de leerlingen van De Arke. Op de tafels stonden vazen met tulpen. Aan de Koningsspelen, dit jaar met het thema ’water drinken’, deden zo’n 6000 basisscholen mee. De koning kreeg bij de opening van de spelen hulp van enkele leerlingen en presentatoren Britt Dekker en Ron Boszhard.

Bekijk hier de speciale livestream die het NOS Jeugdjournaal maakte bij de opening vanochtend.