7 juli 2020 Meer nieuws

Mona Keijzer (CDA) bezoekt bollenkweker Noordkop

Staatssecretaris Mona Keijzer van EZ maakte in haar rol als kandidaat lijsttrekker van het CDA maandag een rondgang langs bedrijven in de Kop van Noord-Holland. Bollenkwekerij W.Th. Langelaan aan de Van Foreestweg in Julianadorp was een van de bedrijven.

Keijzer toonde zich ‘heel betrokken’ tijdens het flitsbezoek dat iets minder dan een uur duurde, vertelt Frans Langelaan. Vooraf had hij zich voorgenomen aandacht te vragen voor een paar belangrijke zaken in de sector. "Het zou voor het bollenvak mogelijk moeten zijn om afspraken te maken over arealen en prijzen zonder in conflict te komen met de mededingingsautoriteit. Ik heb geprobeerd uit te leggen dat dit niks met concurrentievervalsing te maken heeft, maar juist tot een eerlijkere manier van produceren zou leiden."

Beeldvorming in de media

Tijdens het bezoek was ook veel pers aanwezig. "Ik heb dan ook van deze kans gebruik gemaakt om te benadrukken dat het bollenvak al veel verder is met verduurzaming dan vaak wordt afgespiegeld in de media. Hopelijk is dat niet alleen bij Keijzer, maar ook bij de aanwezige pers aangekomen. Misschien horen we dan eens een ander verhaal." 

Bos Roselily's

Ook heeft hij reclame gemaakt voor het mooie gebied waarin het bedrijf in Julianadorp opereert. "Ik heb wel de indruk dat het aankwam bij haar. Bij het afscheid hebben we haar nog een mooie bos Roselily’s meegegeven. Die had ze nog nooit gezien en ze was er erg enthousiast over."

Sterk maken voor vakminister

Langelaan trok ’s avonds naar Utrecht om deel te nemen aan het CDA-debat, waar hij als fractieondersteuner van het CDA in Den Helder aanwezig mocht zijn. "Daar heb ik nog eens het belang benadrukt van een vakminister van Landbouw. Daar zou het CDA zich sterk voor moeten maken bij de volgende verkiezingen."

Foto: Ook KAVB-voorzitter Jaap Bond (CDA) was aanwezig bij het bezoek van Mona Keijzer aan Langelaan.