15 mei 2020 Meer nieuws

‘Moeizame verkoop broeitulpen’

Vijf bedrijven lieten 15 mei diverse partijen tulpen groen veilen bij de CNB in Bovenkarspel. Van Steijn, Kwekerij Siem Munster, M.A.C. Bos, Firma S.P. Vlaar en Frits Kuijpers waren de aanbieders.

Veilingmeester Erik Barnhoorn vindt het verloop van deze veilingen ‘strekzaam’, oftewel moeizaam. Als oorzaak noemt hij het grote aandeel broeitulpen. “Met name de ‘Prince’-soorten en ‘Leen van der Mark’ waren grote partijen. Deze soorten zijn momenteel minder gewild en dat zie je meteen terug in de prijs.”

Verkocht als collectie

Opvallend waren de ‘Delight’-soorten van Van Steijn in vier kleuren. Deze cultivars, die worden uitgegeven door Maverick, zijn ook goed voor de droogverkoop en gingen als collectie van de hand. Een prijs wordt niet bekendgemaakt. Verder werd ‘Mango Charm’ – notabene een verloping uit ‘Leen van der Mark’ – goed gewaardeerd met 85 euro.

Enkele partijtjes opgehouden

Van Siem Munster werd vrijwel alles verkocht, op twee kleinere partijtjes na, die werden opgehouden. De twee partijen van Frits Kuipers – ‘André Citroën’ en een verloping daarvan – werden eveneens opgehouden. De vrij nieuwe cultivar ‘Red Stone’ was gewild en bracht uiteindelijk 107 euro op.

Bij Vlaar werd ‘Denmark’ opgehouden. Het kleine soort Beau (werknaam) werd wel verkocht, maar de prijs wordt niet vermeld.

Lees hier alle gemaakte prijzen.

Laatste groene veilingen

Dinsdag 19 mei is de voorlaatste groene veiling. Dan komen partijen van V.O.F. R. & M. Boerma en Bloembollenbedrijf Menting B.V. onder de hamer. Eind mei zal de laatste groene veiling van het seizoen online plaatsvinden voor Firma de Boer. Bekijk alle veilingen in dit overzicht.