3 september 2019 Meer nieuws

Michaël Wilde nieuwe directeur Bionext

Michaël Wilde wordt per 1 november de nieuwe directeur van Bionext, de ketenorganisatie van de biologische sector. Hij volgt Bavo van den Idsert op die in juli na acht jaar stopte als directeur van Bionext.

Wilde komt van Eosta BV. Hij werkte er de afgelopen twaalf jaar als Duurzaamheid & Communicatiemanager. Eosta BV is een distributeur van biologisch vers fruit en groente in Waddinxveen. Tot 1 november is Jan Groen aangesteld als tijdelijk directeur van Bionext.

'Biologische landbouw onderdeel van de oplossing'

Wilde is erg blij met zijn benoeming, zo laat hij weten in een nieuwsbericht op de site van Bionext. "Ik kijk er enorm naar uit, samen met het Bionext-team en in nauwe samenwerking met de drie verenigingen, onze prachtige sector verder te laten groeien en bloeien. Als het gaat om de grote maatschappelijke thema’s, is de biologische landbouw een belangrijk onderdeel van de oplossing; ons sterke verhaal is actueler dan ooit", aldus Wilde.

Ondersteuning

Van den Idsert zal Bionext voorlopig blijven ondersteunen bij een aantal strategische projecten. Gezien zijn enorme netwerk, kan hij hier een goede rol in vervullen, aldus Bionext. De organisatie is blij dat Van den Idsert op deze manier nog betrokken is bij de organisatie.