13 februari 2018 Meer nieuws

Meteoroloog Reinier van den Berg opent Lentetuin Breezand

Meteoroloog Reinier van den Berg opent op 28 februari de 38e editie van de Lentetuin Breezand. Dit jaar is het thema: Duik in de onderwaterwereld.

Van den Berg opent is jarenlang weerman geweest bij RTL4 en weet alles over het klimaat en over water. Hij spreekt met passie en overtuiging over het weer en het klimaat. Hij was als tiener er al van overtuigd later weerman te worden, en dat werd hij.

32 jaar weerman op tv

In 1989 kwam Van den Berg voor het eerst op tv. Eind januari is hij na 32 jaar gestopt als weerman. Maar het weer zal altijd een passie van hem blijven. Zijn grootste drive is mensen inspireren om de kans en uitdaging in duurzaamheid te zien.

'Ieder jaar wordt het ZAP-complex in Breezand omgetoverd tot de Lentetuin'

Zoals ieder jaar wordt het ZAP-complex in Breezand omgetoverd tot de Lentetuin. Vanaf woensdag 28 februari staat het complex vijf dagen in het teken van tulpen, narcissen, krokussen, hyacinten, calla’s, lelies en andere bijzondere bolgewassen. Naast de bloemenpracht is er ook een voorjaarsbeurs, een restaurant, drie feestavonden en is er amusement voor de kinderen.