13 november 2020 Meer nieuws

Met Floriway logistieke keten digitaliseren en verduurzamen

Royal FloraHolland bundelt de krachten van vervoersbedrijven De Winter Logistics, Van Zaal Transport en Wematrans. De veiling krijgt het meerderheidsbelang in deze joint venture, die de naam Floriway krijgt. 

Alle activiteiten van de betrokken vervoersbedrijven zijn in de samenwerking opgenomen, inclusief de activiteiten die niet via Royal FloraHolland of Floriday lopen.

Integratie vanaf 2021

De transportbedrijven in de joint venture blijven voorlopig opereren onder eigen naam, voor eigen klanten en met eigen medewerkers. Vanaf 2021 vindt er geleidelijke integratie plaats tussen de betrokken partijen. Alle betrokken partners zijn vertegenwoordigd in het management van de joint venture, onder leiding van Toon Vos als algemeen directeur en Frank van Antwerpen als ad interim financieel directeur.

Instappen in joint venture

Royal FloraHolland nodigt andere vervoerders in de sierteeltsector ook uit om met hun in gesprek te gaan over toekomstige samenwerking. Met diverse partijen vinden al gesprekken plaats.

Verduurzaming van de logistieke keten

Floriway wordt aangeboden via Floriday. Hierdoor kunnen kwekers en kopers volgens de betrokken partijen worden bediend op het tijdstip of de locatie die zij wensen. Steven van Schilfgaarde, CEO Royal FloraHolland: “Met de bundeling van krachten van de vervoersbedrijven en de koppeling aan Floriday, wordt het mogelijk de logistieke keten te digitaliseren en te verduurzamen. Het ophalen van de tuin en aanvoer naar de distributiecentra van Royal FloraHolland of direct naar de koper kunnen we dankzij de samenwerking efficiënter inrichten. We zorgen voor slimme, gebundelde logistiek die naadloos aansluit op de bedrijfsprocessen van onze klanten.”

Transacties volledig digitaal

Met het programma ‘100% Digitaal’ werkt eind dit jaar de hele sierteeltsector met Floriday, waarop ook Blueroots is aangesloten. De nieuwe samenwerking maakt het mogelijk dat de logistiek voor zowel klok- als directe stromen samengevoegd uitgevoerd gaat worden.