13 maart 2018 Meer nieuws

Memoires voorlichter Joh. Schouw uitgegeven

De Historische Vereniging Oud Stede Broec heeft ‘Spreek ik met… de voorlichting, een rondreis langs de West-Friese tuinders’ uitgegeven. Dit boek bevat de memoires van de vorig jaar juni overleden voorlichter Joh. Schouw.

Tulpenbroeier had manuscript

Op 9 maart ontvingen zoon Emiel en dochter Anne Schouw de eerste exemplaren uit handen van secretaris Gerard Poelwijk van de historische vereniging. Tulpenbroeier Ad de Wit had het manuscript vorig jaar in handen gekregen. Schouw had als grootste wens dat dit als boek zou worden uitgegeven. Het bestuur van de historische vereniging stemde hiermee in.

Beeldend en met humor geschreven

“De verhalen van Joh. Schouw zijn beeldend geschreven en de vele ontmoetingen en ervaringen die hij vertelt zijn heel herkenbaar, zelfs als je alleen maar voor je vakantiegeld ooit bollen hebt gepeld. Waargebeurde verhalen met kostelijke, West-Friese humor gebracht, terwijl ook zijn talent als dichter en tekenaar absoluut de moeite waard is”, aldus het bestuur.

Het boek ‘Spreek ik met…de voorlichting’ is voor 12,50 euro te koop bij Bruna in winkelcentrum Streekhof in Bovenkarspel. Leden van de vereniging kunnen het voor 10,00 euro aanschaffen bij het bestuur.

Fotobijschrift: V.l.n.r.: Ad de Wit, Emiel Schouw, Gerard Poelwijk, Anne Schouw

Foto: Oud Stede Broec