9 augustus 2019 Meer nieuws

Vasteplantensector praat medewerkers LNV bij

Medewerkers van het ministerie van LNV brachten woensdag 7 september een bezoek aan de vasteplantensector. Zij bezochten Gebr. van de Reep in Hillegom en Heemskerk Vaste Planten in Noordwijk. 

De groep bestond onder andere uit Marije Beens. Zij is per 1 juli directeur Plantaardige Agroketens en Voedselkwaliteit en tevens plaatsvervangend directeur-generaal Agro bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Ook waren er verschillende ketenmanagers bij, zoals die voor bomen en vaste planten en die voor bloembollen.

Vooral informeren

De medewerkers van LNV waren uitgenodigd door de Kring West Vaste Planten van LTO Noord. Doel van het bezoek was hen te informeren over het functioneren van de vasteplantensector en de zorgen die kwekers in deze sector hebben. Zo kwamen onder andere de ruimtelijke problematiek in de Bloembollenstreek, het gewasbeschermingsmiddelen- en mineralenbeleid, circulaire landbouw en het fytosanitaire beleid aan de orde.

Vanuit de vasteplantensector waren Aad Vollebregt, Jan Willem Rotteveel, Gerard Heemskerk en Arnold van Berkel aanwezig.

Fotobijschrift: Gerard Heemskerk laat op zijn bedrijf weefselkweekplanten zien.