12 mei 2020 Meer nieuws

MBFE en G-Flowers bij Holex Flower

Familiebedrijf Marc Boers Flower Export (MBFE) in Aalsmeer én G-Flowers in Roelofarendsveen sluiten zich aan bij Holex Flower in De Kwakel, onderdeel van Dutch Flower Group. De twee bedrijven zijn gedeeltelijk overgenomen door Holex.

MBFE bestaat sinds 1988 en exporteert verse snijbloemen in het hogere en exclusieve segment. Eigenaren zijn Marc Boers en zijn dochter Sannie Boers. Ze willen met aansluiting bij Holex Flower verdere groei van hun klantenportfolio mogelijk maken. G-Flowers werkte al nauw samen met MBFE. Jeroen van der Geest is eigenaar van G-Flowers.

Samen met Holex kunnen de twee exportbedrijven nu gebruik maken van de schaalgrootte en marktpositie die Holex in de verschillende afzetlanden heeft. Waar mogelijk kunnen zij ook de krachten bundelen om klanten nog beter te kunnen ontzorgen.

'Volgend jaar weer pieken'

Paul Hoogenboom, directeur van Holex Flower, zegt dat met de overname van de twee de bedrijven nog meer mooie en exclusieve bloemen de wereld over kunnen sturen. “Die markt mag nu even in het slop zitten, maar zal volgend jaar zeker weer gaan pieken. Daar zijn we klaar voor.”

Holex is een Nederlands bloemenexportbedrijf in De Kwakel en biedt een compleet assortiment bloemen, wereldwijd ingekocht. Het bedrijf is 35 jaar Nederlands marktleider op het gebied van bloemenexport per luchtvracht. Meerdere dagen per week, het hele jaar door exporteert het bedrijf naar groothandelaars in de USA, Canada, het Verre en Midden Oosten en Australië.

Fotobijschrift: (vlnr): Peter Wijnands (Holex Flower), Jeroen van der Geest (GFlowers), Reinier Voskamp (Holex Flower), Marc Boers (MBFE), Rob Ammerlaan (Holex Flower), Sannie Boers (MBFE), Bob van Vianen (Holex Flower) en Paul Hoogenboom (Holex Flower).