22 november 2018 Meer nieuws

Maxima bij staatsbezoek Singapore aan WUR Bleiswijk

Koningin Máxima bezocht vanmorgen met president Halimah Yacob van Singapore de kassen van WUR in Bleiswijk. De president is op staatsbezoek in Nederland en bezocht Bleiswijk omdat de universiteiten van Wageningen en Singapore samenwerken.

Behalve voor het onderzoek in de voedingstuinbouw toonden de koningin en de president belangstelling voor de tulpenproeven in de kas. Het viel  onderzoeksmanager glastuinbouw Sjaak Bakker van WUR op dat Máxima goed op de hoogte was van het werk dat in Bleiswijk op sierteeltgebied wordt verricht. De president en de koningin kregen uitleg van onderzoeker Eric Poot over de proeven met de jaarrond teelt van tulpen en over het onderzoek naar ledlicht in de broeierij. Ernst van den Ende lichtte de tomatenproeven toe

Belang

Voorts benadrukte voorzitter Louise Fresco van de raad van Bestuur van WUR het belang van de universiteit en van de samenwerking met de collega's in Singapore. Na afloop van het officële programma bleef Máxima nog even napraten met enkele studenten, om vervolgens met Yacob te vertrekken naar de Eerste Kamer en een afspraak met premier Mark Rutte.   

Fotobijschrift: Koningin Máxima (met hoed) en Halimah Yacob (met hoofddoek) luisteren naar de toelichting op de tulpenproeven.