10 mei 2019 Meer nieuws

Materialenveiling: ‘Gemiddeld 30 biedingen per kavel’

Maar liefst 4.747 keer werd er geboden op de materialen van Bollenkwekerij Maatschap Heemskerk-Meskers. Deze materialen zijn donderdag 9 mei online geveild door CNB en Troostwijk.

Met gemiddeld 30 biedingen per kavel was de belangstelling voor de materialenveiling goed, zo geeft Ronald Walkier van CNB aan. “Op de online materialenveiling boden 344 internationale bieders. Uiteindelijk waren er 75 kopers. Deze kwamen uit Nederland, België, Hongarije, Roemenië, Slovenië en Spanje.”

Kunststof gaasbakken en stapelaar in trek

“De veiling is naar volle tevredenheid van de opdrachtgever verlopen”, vertelt Walkier. “Voor de kunststof gaasbakken en de bijbehorende stapelaar was veel aandacht. Hierop werd veel geboden waardoor deze lang doorliepen.”

Aankomende veilingen

Een overzicht van de komende materialenveilingen is te vinden onder het kopje markt – veilingen. De eerstvolgende materialenveiling is van C.J. Hageman & Zn. uit Heiloo. Dit bedrijf was gericht op de teelt en broei van tulpen. Het bedrijf is gestopt omdat ze zijn opgekocht vanwege bouwplannen.

Kijkdag deze zaterdag

Het aanbod van C.J. Hageman & Zn bestaat onder andere uit een boslijn met Havatec-quality buncher, een complete sorteerlijn, diverse trekkers, een plantlijn voor potgrond, kweekbakken, leesbanden, compleet kweeksysteem en een heftruck. De kijkdag is zaterdag 11 mei van 10.00 tot 16.00 uur. Het adres is Lijnbaan 1 in Heiloo. De veiling sluit 14 mei vanaf 19.00 uur. Bekijk alle kavels.