11 oktober 2018 Meer nieuws

Oogst slecht: Martin Braas failliet

De vennootschap onder firma Martin Braas in Avenhorn is dinsdag door de Alkmaarse rechtbank failliet verklaard. Het tulpenteelt en broeibedrijf staat ook bekend als B&L Tulips. Die naam ontstond uit een samenwerking met een ander bedrijf, maar sinds 2015 werken beide weer los van elkaar.

Veelbelovend

Braas teelt al tulpen vanaf zijn 15de. Hij kreeg op 22-jarige leeftijd van veiling Flora in Rijnsburg het predikaat 'meest veelbelovende broeier van 2001'. Curator mr. Kuno Cerutti van Van Diepen Van der Kroef Advocaten regelt de zaken rond het faillissement. Volgens de advocaat is de slechte oogst van het afgelopen seizoen de oorzaak van het faillissement. "Het is een redelijk nieuw bedrijf, heel snel gegroeid en dat vroeg veel investeringen. Omdat de oogst van dit jaar tegenvalt, kan het bedrijf zijn verplichtingen aan de bank niet nakomen. Die besloot daarop de financiering te stoppen."

Onderhands

De bollen, die eigenlijk de grond in zouden, worden onderhands verkocht. Ook de partijen voor de broei worden op die manier van de hand gedaan en Cerutti is op zoek naar gegadigden voor het bedrijf. "Er zijn inmiddels geïnteresseerden, maar wie belangstelling heeft kan zich bij mij in Hoorn melden."