8 maart 2019 Meer nieuws

Marktconforme prijzen op materialenveiling

De online materialenveiling van Maatschap M.J.M.P. Clemens en J.F. Jardez bracht marktconforme prijzen op. Dit geeft Martijn van Schie van Troostwijk aan. Zo goed als alle kavels zijn verkocht.

Tijdens de kijkdag op 2 maart kwamen er veel bezoekers die gericht items bekeken. Ook voor en na de kijkdag was dat het geval. Dat was volgens Van Schie te merken op de veiling. “De hele sorteerlijn stond als combinatie te koop. Maar doordat er verschillende kopers op specifieke delen boden, stegen de prijzen op de individuele kavels fors. Daarom ging de sorteerlijn per kavel in plaats van in een combinatie.”

Bijna 40 biedingen per kavel

Ondanks de stemming in de leliesector, brachten de machines het geld op wat ze waard zijn. Zo was niet alleen de sorteerlijn in trek, er waren ook twee kopers erg geïnteresseerd in een combinatie droogwanden. “Deze kopers waren een uur lang tegen elkaar aan het opbieden”, vertelt Van Schie die tijdens de veiling meekeek. Op de materialenveiling van 138 kavels kwamen bijna 5.500 biedingen. Dat is gemiddeld bijna 40 biedingen per kavel.

Vlak voor sluitingstijd

Volgens Van Schie komen de meeste biedingen in het uur voordat de veiling gaat sluiten. “Wij zien dat bieders er echt voor gaan zitten. Dat is in andere sectoren niet zo. In de agrarische sector wordt vlak voor de sluiting pas geboden en stijgt het aantal mensen die online meekijken. Zo’n duizend mensen volgden de veiling. Zij kwamen uit 36 verschillende landen. Van de volgers hebben 350 mensen geboden, waarvan 63 uiteindelijk gekocht hebben. Deze kopers kwamen uit tien landen. Voornamelijk uit Nederland, maar ook uit Duitsland, België, Frankrijk en Kroatië.”

Vanwege bedrijfsbeëindiging veilden CNB en Troostwijk de materialen van Maatschap M.J.M.P. Clemens en J.F. Jardez uit Horst. Het aanbod bestond vooral uit machines voor de lelieteelt.

Overzicht komende veilingen

Een overzicht van de komende materialenveilingen is te vinden onder het kopje markt – veilingen. De eerstvolgende materialenveiling is van Vriend Flower Bulbs.